Lövstabladet

Sommarnummer

Nummer

3

2007

Sommaren är här med besked. Svenska Nationaldagen bjöd på strålande sol och mycket varmt väder.

Svenska flaggans dag firades vid Örtagården av några entusiaster, som sjöng "Du gamla, du fria..."
ackompanjerad av Sven, som spelade munspel.

Stuga19 har bytt ägare. Ny ägare är Per Abelt och Madeleine Ångström. De har köat sedan feb.2001. Välkomna!
Grönskan börjar återkomma i bäcken >>>>>

Mycket återstår innan allt blir normalt igen

 

 

Arbetsdagen 16/6

 

 

I Gullregnet syntes en diskret övervakare av arbetet>>>>>>> Man vet ju inte om några smiter iväg till golfen.....Hmmmm?
Vår katt i Örtagården struntar fullständigt i att arbeta. Var lugna! Allt var som vanligt. Alla där och solen sken...
Örtagårdsvagnen har bytt plats och skall målas och därefter få nya fina blommor.
Sommarmötet (Direkt efter arbetsdagen)

Rolf Bråsäter skötte informationen föredömligt och övriga sken i kapp med solen.   >>> Häppleprojektet, problemet med vårt dike, inglasningar av verandor mm <<<

" Jag uppskattar att det var minst 50 personer som deltog i mötet" sade fotografen Rune Wiklund

 

3/7    Hammarby

Redaktionen häpnade nästan själv över rubriken (Gillar fotboll, men DIF)

Detta gäller dock något helt annat. Vi besökte Linnés Hammarby och blev mycket nöjda med dagen. De fina husen, trädgården och inte minst de olika promenadslingorna i skogen var mycket njutbara. Lunch och kaffe i trädgården gjorde inte saken sämre. Väl värt ett besök.

Bilder finner Du >>>>>>>  "Fler bilder"

www.hammarby.uu.se

Ove Holm har lämnat oss

Du har funnits på din F-lott från tidiga våren till sena hösten och ständigt visat oss andra hur fin en lott kan vara. Duktig och vänlig fanns Du alltid där med ditt fina lågmälda sätt.

Denna sommar har Du kämpat med din sjukdom och vi är många som har tänkt på Dig. I början av Juli lämnade Du oss.

 Det känns tomt att passera din lott. Några blommor finns där som talar direkt till oss...Brinnande kärlek och späda Montbretia.

 Jag hade förmånen att få massor av Montbretialökar av Dig förra sommaren och dessa skall ständigt påminna mig om Dig som troget har funnits i föreningen så långt vi kan minnas.

Vila i frid Ove               För hela föreningen   Jonny Jilderin

Nytt om vår bäck

1 juli pratade jag med skadesaneringsfirman som jobbar med oljeutsläppet, arbete pågår med saneringen de spolar igenom marken från läckan till bäcken tills all olja är borta. Enligt skadesanerarna är den här typen av olja väldigt lättflyktig och den enklaste att sanera.

Det mesta har redan dunstat bort och bäcken kommer att reparera sig själv till våren 2008. De har inte fått något uppdrag att sanera vidare genom koloniområdet. Vi bevakar ärendet i framtiden.

 Rolf Bråsäter  V.ordf.

 

 

 

 

 

 

Något är på gång vid Örtagården
Två män syntes under parasollet ivrigt diskerande. Vad pratade dessa herrar om?  En kamera som fanns i närheten fångade följande bilder från Örtagården.  Man monterade tydligen en grön låda. Vad är nu detta?   Vi får bevaka lådan och återkomma.
<<<<<<< Vad är nu detta?

Svaret finner du under länken "Aktuella bilder/bin

Hemsidesportal för Lövsta friluftsområde

Här kommer en sommarhälsning från Lövsta-Kyrkhamn-Riddersvik som det vore bra om ni kunde sprida till medlemmarna i er organisation.

Efter initiativ från Kyrkhamnsföreningen och Lövstaalliansen har vi lagt ut en gemensam hemsidesportal för hela friluftsområdet på adressen www.lovsta.nu . På denna sida kan man enkelt få information om vad som händer i området samt vilka organisationer som är verksamma och har intresse av hur området tillvaratas och utvecklas i framtiden. Här finns också information om natur, historia och byggnader. Vidare också länkar till olika medlemsorganisationers egna hemsidor.

Paraplyorganisationerna Kyrkhamnsföreningen och Lövstaalliansen har ett totalt medlemsunderlag på mer än 15 000 personer. Det är till er men också till en bredare allmänhet som vi nu vänder oss med en samlad information om vårt friluftsområdes helt unika tillgångar och möjligheter för rekreation och meningsfull fritid.

Vi hoppas ni tittar runt på hemsidan och ofta återkommer dit för att se vad som är på gång. Samtidigt är vi måna om att få era synpunkter på hemsidans innehåll och hur ni vill att den ska kunna utvecklas.

Slutligen vill vi påminna om höstens höjdpunkt, Kyrkhamnsdagen den 16 september – i år med festligheter och evenemang i hela området. Titta in på hemsidan så kan du läsa mer om vad som händer då.

För Kyrkhamnsföreningen och Lövstaalliansen

och med

Soliga sommarhälsningar från

Fredrik Linse , Hässelby Golf

Janne Sääf, Kyrkhamns Fältskola

 

 

Ingrid Wiklund har idag 27/7 lämnat oss   <<<<<< Läs mer
Kan man ha bin bland odlingslotter? Javisst!

 Kom till oss och titta!   12:e augusti

 Enskede Gårds Koloniträdgårdar, Biodlare i Stockholms län och FSSK hälsar er välkomna till oss söndagen den 12 augusti mellan 13-15 och se hur man kan ordna med bin på ett område med odlingslotter. Biodlare finns på plats och kan ge information och råd.

Vi har för lite bin och biodlare i Sverige. De gör en enorm nytta med pollinering på våra frukt- och bärodlingar. Förutom den goda honungen vi får ger de värdefulla poäng när ditt område ska miljöcertifieras.

 Anmäl till Ingegerd Jansson 0708-15 02 67 eller mail: ingegerd_jansson@comhem.se hur många ni kommer från er förening.  

Adressen är Bägerstavägen 43, Enskede gård. Det ligger mellan Enskede ridskola och Enskedeparken. T-bana Enskede Gård, tvärbanan hållplats Linde.

   Välkomna önskar

 Enskede Gårds Koloniträdgårdar, Biodlare i Stockholms län och FSSK

 OBS! Inställt vid ihållande regn.

 

Vandaler

Vi upptäckte igår att någon har förstört ett träd. Någon har förmodligen ”lekt” med typ en Morakniv.  >>>>>>>>>>>>>>>

Detta är nog ett busstreck, men ett väldig tråkigt busstreck.

Hälsningar

Rosa & Hannu

 

Farväl Ingrid

Vi var många som tisdagen den 14/8 tog ett sista farväl av Ingrid Wiklund i Hässelby kyrka. I samband med samkvämet efter gudstjänsten framförde Inge Johansson föreningens sista hälsning till vår ordförande och vän. Kyrkan var fullsatt, vilket bara understryker det faktum att vi är så många som saknar dig Ingrid. Inge påtalade även att våra tankar går till Rune och resten av hans familj.

Ingrid! Vila i frid, vi glömmer Dig aldrig.

En av många fina buketter från Lövsta koloniförening.

Samtliga bord var smyckade med fina blombuketter.

Under ledning av Arnold sammanställdes dessa av medlemmar i föreningen.

Margaretas fina damm
I min damm har jag groda och paddbesök

Margareta

<<<<<<<<<<< Blev tydligen rädd för kameran
Här kommer bilder från Tinas och Ann-Catrins snigelsanering. Åtskilliga hinkar har de trägna plockat vid ån.
"Nybyggarna med ny baby. Det såg så härligt ut när hon gick omkring och ammade och han "plöjde", som på gamla bilder." Margareta
Arbetsdagen 18/8
Som vanligt var det full fart med arbetet kring de gemensamma grusgångarna och även jobb på vissa F-lotter som av olika anledningar var i dåligt skick. Vädret var perfekt för arbete. Växlande molnighet och knappa 20 grader.

Kameran fångade dock något nytt på arbetsdagen. En man syntes på taket till Hulthstugan. Taket över dansbanan "läcker" på vissa ställen enligt Inge Johansson.

Arnold kröner Örtagårdens princessa
Fortsatt besök i Örtagården...
Foto i Örtagården: Margareta Stålhammar