Lövstabladet

Vinternummer

Nummer

1

2008

Återigen en lyckad naturvandring.  24/2      Vi öppnar länken "vårnummer" vecka 9
I väntan på att få sätta spaden i jorden..vad kan passa bättre än att möta våren med Janne och Pelle i Kyrkhamnsskogen. Sexton "skogsmullar" njöt i fulla drag under tre timmar och vi ser redan nu fram emot nästa träff i slutet av mars.       Bilder Kommande vandringar under våren 2008

Söndagen 30 mars, kl 10 - 12

Söndagen 27 april, kl 10 - 12

Söndagen 25 maj, kl 10 - 12


Extravandring med tema "Bäversafari"

Onsdag 16/4 18.00 

Samling Brostugans parkering

Drottningholmsbron 

 

 

 

Inbrottsvåg

Under veckan har upptäckts inbrott i nästan alla stugor Nr 10 - 20. Var försiktig med att förvara värdeföremål här under vintern. Bara att beklaga att dessa ynkryggar finns runt omkring oss i samhället.

 

Söndag 24 februari (Kl 10-12)

Naturvandring med årstidstema      Kyrkhamn

Bege dig ut på vandring i det historiska kulturlandskapet tillsammans med Pelle Holmberg och Janne Sääf. Efteråt äter vi nybakat bröd, dricker kaffe och te vid en värmande brasa.

Det här är nummer 3 av vår serie naturvandringar med årstidstema.

Samling vid Ingenjörsvillan.   Kostnad 100:-

 

 

 

 

 

 

Mitt i vintern

OJ OJ!   17/2 och solen skiner härligt från en klarblå himmel. Temperaturen är +8C och vad säger man nu om detta? Inte klagar jag i alla fall. Visserligen är det ju mitt i vintern med skolornas sportlov.

Är man kolonist är det nog "annat" som drar nu....... Jippie! Bara veckor kvar tills.....Ni vet precis vad jag syftar på.

Vårblommor i rabatten, Fortum förstärker elnätet och Örtagårdsmästaren kryper redan i Örtagårdens gångar (undrar varför????)

Bara årsmötet i slutet av mars kvar, sen tar vi fram spaden och sätter igång.

 

Vi följer noggrant vad som händer i "gångarna"  

Här ser du en hälsning från våra Syd Koreanska vänner som var och hälsade på (jag tror att det var förra sommaren?) De som skulle åka hem och öppna koloniförening i Korea.

Hälsningar/Lillan

 

Fler och fler besöker hemsidan. 

Under januari  924 besök!   

Trevliga gäster vid fågelbordet hos Gösta 3:e februari. Örtagården bara väntar på att stolt få visa upp sig igen. Snart är det vår igen och Örtagårdsmästaren har säkert några nyheter att presentera. 
Nu inte bara rykte...Riddersviks trädbank läggs ned och ger plats för bostäder. Allt gick bl.a att läsa i lokaltidningen Västerort. Föreståndaren Hasse (Trädbanken) har även bekräftat detta för Gösta Svensson.

Beslutet togs av Staden under veckan som gick.

Vi efterlyser nya styrelsemedlemmar. Den som är intresserad eller känner någon, som är beredd att ta på sig ett sådant uppdrag kan kontakta Alajos Hortobagyi, på tel 0589-420 50 eller 070-464 06 15. Styrelsen

Inte besviken...

Jättetrevlig promenad i och kring Kyrkhamn med Janne och Pelle 27/1. 

Svampar som finns på vintern och nya spännande djur i området stod på programmet

Givetvis fika vid "Baslägret"

Nästa vandring i februari kan varmt rekommenderas 

  Januari fortsätter att vara varm. Kanske inte den första snödroppen för året....men 26/1 dök detta exemplar upp i Hässelby. Våren är på väg. Dagarna blir allt ljusare och visst längtar vi alla till att sätta fart igen kring stugan och på F-lotten. Riddersviks trädbank

Ryktet har nått oss att staden har tagit ett beslut att trädbanken vid Riddersvik skall avvecklas.

Nya bostäder på gång? Vi får väl se.

Söndag 27 januari

Naturvandring med årstidstema

Bege dig ut på vandring i det historiska kulturlandskapet tillsammans med Pelle Holmberg och Janne Sääf. Efteråt äter vi nybakat bröd, dricker kaffe och te vid en värmande brasa.

Det här är nummer 2 av en serie naturvandringar med årstidstema.

Samling vid Ingenjörsvillan.  
Kostnad 100 kr/person, ingen föranmälan krävs.

 

Torpetvinter2.jpg
Var är alla ?

Grannens parkering var full med bilar denna januaridag (12/1), men vår stod helt tom. Det finns massor med spännande att spana in på lotten även om det är vinter och regnet öser ner. Man är kanske hemma och planerar vad som skall sås i vår. Plantagen har redan dukat upp med massor av fröpåsar. Det är nu som ALLT finns kvar. Pass på! Många gånger letar man förtvivlat efter något speciellt i april och svaret är..."tyvärr slut..."

Rosmarinen och Olivträdet trivs förträffligt hos Gösta. Ljust och 5 - 6 grader är tydligen perfekt.

3/1  Årets första riktiga vinterdag med snö.

Årets första spadtag....

men

sen kom snön

3/1

 

..Protokoll 4/12 2007    § 11 Till hemsidan

  Dessutom beslöts, att vi ska efterlysa nya styrelsemedlemmar på vår hemsida. Den som är intresserad eller känner någon, som är beredd att ta på sig ett sådant uppdrag ska kontakta Alajos Hortobagyi, på tel 0589-420 50 eller 070-464 06 15.

 

GOTT NYTT ÅR!

Välkommen till 2008