Lövstabladet

Höstnummer

25 årsjubileum för föreningen 2009     

2009

 

27/12                                                    
GOTT NYTT ÅR!
Spårning med Janne
Vad kunde vara bättre på tredjedagen, efter all skinka, än att ge sig ut i skogen och spåra med med Janne och Pelle.

I januari studerar vi fåglar och i februari...

VINTERFISKE  låter inte det spännande ???

Bilder från dagen

26/12 
Nästa naturvandring med årstidstema - Söndagen 27 december

Så kom då äntligen vintern till slut med en vit jul och förhoppningsvis spårsnö. Vi ger oss ut i skogen för att leta spår efter vinterliv. Efter en halvannan timmes vandring i skogen vänder vi åter till Kyrkhamnsbyn. Avslutning sker denna gång i Kasernen med hembakt julsmörgås, te och kaffe.

Samling vid ingenjörsvillans parkering kl 10. Kläder efter väder och för vandring i skog och mark (kom ihåg att stigarna delvis är igensnöade).

Pris 100 kr (barn gratis).

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA, önskar Pelle Holmberg och Janne Sääf!

 

21/12 
Äntligen riktig vinter.
Är det vinter skall det vara snö!

"Subnivala luftrummet" mellan mark och snö gillar alla våra smådjur som stannar kvar i Norden

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

10/12
Arbetet fortgår........Gösta provsitter.....Rune funderar.
Här kommer en lägesrapport per 2009-12-10 från arbetsplatsen i Uthus B . Alla som byggt hus vet ju att när man är nästan klar återstår ungefär lika mycket till att göra. Nu är gästtoan och hålet mellan handikapptoaletten och duschen i stort sett klara. Återstår vatteninstallation, en del målning, lite elledningar, ny taklampa, ett nytt tvättställ etc så Gösta och jag får nog jobba ytterligare ett antal dagar.   Hälsningar Rune
4/12
Smörgåstårta
Arbetet med toaletten intill Hulthstugan fortskrider enligt planerna. Gösta visar arbetet han gör tillsammans med Rune. Fantastiskt att det finns så många duktiga hantverkare hos oss. Föreningen tackade sina "funktionärer" med sedvanlig smörgåstårta. Denna gång 3/12 med i stort sett full styrka. Lövstabladet kunde tyvärr inte vara med, men bilder inkom snabbt från vår kassör....... Bilder   Tack!
29/11
Bilder från naturvandringen i Kyrkhamn 29/11   Kommer Du med nästa gång?
22/11
I novembermörkret
Vem har sagt att det är vintervila på vårt område? Mulet och regn, +6 grader och inte speciellt inbjudande. Någon/några syntes i halvmörkret och vi kröp lite närmare med kameran och fann.....

Jovisst!  En ny medlem har fångats in av vice VD och arbetet kom igång direkt.  Det ser riktigt bra ut och vi välkomnar Marie och önskar henne lycka till med lotten.

Nästa naturvandring med årstidstema

Söndagen 29 november

Läs mer

14/11
Miljömarodörer
Tydligen bara att "dumpa" då jobbet är avslutat! I detta fall är det antagligen lätt att få tag på bovarna, då grannarna precis har nyasfalterat...  Inget ont skall falla på grannen givetvis, men på företaget som inte är speciellt seriöst. Inget nytt i denna bransch vad man kan förstå.
 
Gamla vintertoan
Gösta och Rune har genomfört etapp 1 i förändringen av gamla vintertoan till gästtoa. Gösta täckt av glasfiberdamm, men glad för att vi äntligen lyckats få loss själva sittdelen. Nu återstår "bara" att riva resten och sedan bygga nytt!
Nästa naturvandring med årstidstema

Söndagen 29 november

Läs mer

 

2/11
Goda grannar...eller? "Jovisst har jag de högsta hallonplantorna?"  "Vi får väl se 2010......."
25/10
Vattnet är avstängt, "manegen" är krattad och pelargonierna i skydd. NU kan Kung Bore komma om han vill.
15/10
VINTERTOANYCKEL finns att hämta i stuga 61 lördag 17/10  kl. 13 - 14
14/10
Den grushög som finns på vår parkering tillhör oss enligt Örtagårdsmästaren. Det är fritt fram för medlemmar att använda sig av detta grus/sand. För övrigt meddelas att vattnet stängs av 15/10. Det gäller att hålla ordning på av/påsättning av kranarna i de våra gemensamma utrymmen. Enligt en uppgift 13/10 stod en kran helt öppen på en av toaletterna / duschen och vattnet flödade friskt. Skärpning anbefalls!
27/9
Vid två tillfällen den senaste månaden har barn "blivit inlåsta"/ låst sig inne på områdets toaletter med fönsterkross och skadade händer som följd. Enligt G Svensson är det svårt för barn att förstå hur man låser upp. Man skall inte hålla ner handtaget då vredet vrids för att låsa upp. Kanske lämpligt att inte låta mindre barn gå ensamma på områdets toaletter.  <<<<< Inlåsta på toaletten
23/9
Sommaren slut i Örtagården? Inte alls! Nya grupper i en strid ström. Arnold stänger nog inte innan det blir tid för julgranen.
Birgitta i full färd med förberedelser inför 2010
20/9
Enligt tillförlitliga källor inbringade vår förening hela 18.000 kr NETTO denna dag.

Återigen stort tack för gåvor och arbetsinsats!

 

KYRKHAMNSDAGEN BLEV EN SUCCÉ - IGEN!
 
Och publikrekord. Kring 12-13 000. Eller fler.
 
Åke Nilsson, som är Kyrkhamnsgeneral, vill härmed tacka er alla som engagerat sig och ställt upp och arbetat med alla dessa många fina aktiviteter.

Tack till alla medarbetare för att vi så här tillsammans än en gång kunnat bjuda på denna höstfest och gjort så många människor medvetna om det fantastiska friluftsområdet Lövsta/Kyrkhamn.
 
Ett stort TACK till er alla!
 
Åke Nilsson,
Festgeneral
Kyrkhamnsdagen 2009

 

<<< Är verkligen sommaren slut?

Sol +20  19/9

 
Kyrkhamnsdagen blev säkert lika lyckad som vanligt. Strålande sol och + 20 grader. Lövstabladet kunde tyvärr inte vara på plats denna dag ( Viktig fotbollsmatch på Grimsta!) men hoppas på insända bilder och kommentarer till vår verksamhet och övrigt ni har sett under dagen. Väntar med spänning. G Svenssons bilder finns utlagda. 

 >>> Klicka<<<

 

 

18/9
NY VINTERTOALETT!
 
Nu är vår nya vintertoalett färdig att använda. Den är flyttad från B-huset och ligger numera
i D-huset och är av "toatyp" Separett. Instruktioner finns uppsatta inne på toaletten.
 
Vi tackar Roland med arbetsteam, som har gjort ett mycket bra jobb.
 
Ni som vill ha nyckel till vintertoaletten, kontakta någon i styrelsen per telefon eller mail.
Nyckeln till B-huset som alla stugägare har fått, vill vi att ni lämnar tillbaka.
Lägg den i ett kuvert med Ert stugnummer på och lägg kuvertet i Hulthstugans brevlåda.
 
                                                                                                               Styrelsen

 

16/9
Den 15 september fick Arnold besök av Hässelby PRO
Foton M Stålhammar                                                                                   Tina klipper häck
Den 16 september höll de flitiga männen, Ove och Roland, på att installera vintertoaletten.
16/9
Potatisupptagning inför Kyrkhamnsdagen   

Foto: I Nehro

13/9
Skicka gärna in din bild/bilder från området
Ingegerd Nehro fick den uppmaningen på arbetsdagen av Lövstabladet och vips dök det upp några bilder. Dessa finns nu utlagda tillsammans med övriga bilder från arbetsdagen.

I morgon måndag samlas ett gäng för att ta upp potatisen, som skall säljas nästa söndag.

KYRKHAMNSDAGEN 20/9   10 - 16

Ta gärna några fina bilder och skicka till Lövstabladet.

12/9
Arbetsdagen 12/9
Strålande sol och som vanligt full arbetsstyrka, vilket innebär ungefär 60 medlemmar. Lövsta gjordes höstfint och vid fikat var det dags för höstmötet. Vår ordförande berättade om hur läget är med "bullret från bilbanan" samt arrendefrågor. ( Kommande nyheter /beslut i dessa ärenden kommer att redovisas på hemsidan). Fortsättningen på mötet handlade om Kyrkhamnsdagen den 20/9 och hur viktigt det är att många kan hjälpa till kring vårt deltagande denna dag. Bilder från arbetsdagen finns på länken >>

"aktuella bilder".

8/9
Rådjur i knipa
I morse klockan 5.30 hördes ett konstigt ljud. Ett skrik på hjälp, men varifrån, skogen, nej det var från stuga 16, där ett litet kid hade fastnat i grinden.
Skriket hade hållit på i 20-30 minuter, varefter jag gick ut för att lokalisera ljudet. Jag såg inte att jag kunde ensam lyfta av den. Öppnade grinden och såg hur illa det såg ut. Stängde och pratade lugnande till den lille stackaren. Gick till min stuga för att försöka få någon hjälp från någon viltvårdare. Strax slutade skriket och jag gick tillbaka för att se om den var livlös men till min stora förvåning hade den tagit sig ur sin fälla och låg på vägen så söt. Jag gick hem igen och fick tag i ett tel.nr. för att ringa en viltvårdare. Gick tillbaka för att se om den låg kvar och behövde komma till veterinären, men den hade försvunnit och har väl förenats med sina två syskon som jag sett vid första letandet efter den olycksdrabbade lilla rådjuret.
Hälsningar från en morgon i stugan.
Margareta
 
<< Foto M Stålhammar
Tyvärr gick rådjurets liv inte att rädda då ett bakben var illa brutet. Jaktvårdare tillkallades och avslutade lidandet. Dessa uppgifter från G Svensson  >>>>>>>>>>> Foto G Svensson
 
HJÄLP!
Vi behöver parkeringsvakter till Kyrkhamnsdagen. Kan ni hjälpa till med P-vaktssysslorna är det superbra. Eller om ni känner någon som kan. Kontakta då Christer Pettersson christer.p@posthem.se Kan vi inte få ordning på parkeringen så riskerar allt att bli kaos. Om varje deltagande organisation skickar en person till parkeringen så kan alla p-vakter få en vilopaus....
7/9
Jättesvampar Arbetsdag nu på lördag 12/9 10-13 + Höstmöte
Jag träffade Gunnevi (S51) och Maria (S52) i dag när jag kom ut till koloni, de kom från återvinningen med var sin skottkärra, men i Marias kärra låg något som såg ut som en stor vit fotboll.
 
Det var en stor röksvamp som hon hittat vid infarten till återvinningen.

Inger S2

Fler svampbilder

6/9
Örtagårdsmästare kämpar med potatisen (!!!!) under presenningen, för att den skall bli torr och fin inför försäljningen på Kyrkhamnsdagen 20/9.

Har ni grönsaker (t.ex pumpor) att skänka?

Lägg dessa på dansbanan vid Hulthstugan lördag 19/9

Skänk gärna även plastpåsar (embalage) till försäljningen.

Vi ses väl på städdagen  lördag12/9

Lasse och Gösta
Hårda vindar över området sista dagarna!

Lasse behöver justera sin flaggstång med hjälp av Gösta

30/8
Välkommen till höstnumret.
Det är fortfarande många härliga dagar kvar på "sommaren", men visst känner man hösten "flåsa" i ryggen. Det är på något märkligt sätt mysigt det med, eller hur?
Inom kort (20/9) är det dags för höstens höjdpunkt: Kyrkhamnsdagen