Lövstabladet

Sommarnummer

2011

19/8 Höstnummer från 22/8
Flytt ..  
Länken styrelsen finns nu på hemsidans front igen. Den ursprungliga länken till styrelsen finns kvar bakom länken information.  
Fest >> Igår torsdag kom till min kännedom att det blir fest lördag 20/8  på tidig eftermiddag. Jag har tyvärr inte någon mer info att delge om festen. Vi hoppas det blir fint väder och en trevlig fest.  
13/8
Arbetsdag i fint väder.  
Bilder från dagen
Många på plats och fliten lyste över området som vanligt. De flesta lådorna på F -lotterna fick lite ny färg på locken denna gång. Annars var det sig likt med gräsklippning, rensande av grusgångar, arbete i "oasen" och Örtagården. Efter arbetet drack vi kaffe och åt korv medan styrelsen hade ett kort infomöte. Styrelsen söker folk som kan hjälpa till på Kyrkhamnsdagen 18/9. Anmälningslistor finns på Hulthstugan.

Det blir antagligen en fest nästa lördag 20/8. Var uppmärksam på info här eller på anslagstavlorna.

Styrelsen berättade även att vi nu kan lägga de tråkiga med bränderna bakom oss. Den person som hela tiden har varit misstänkt har erkänt alla tre bränderna och är, sägs det, mycket ångerfull och har inget agg till vår förening. Nu hoppas vi bara på att försäkringsbolagen gör sitt och att vi snart har stugorna uppbyggda igen.

En kort diskussion om "parkerade bilar inne på området" följde på informationen. Det framkom att flera var oroliga för att ha sina bilar på stora parkeringen nattetid. Föreningens nattvandrare i sommar kunde också berätta om många "underliga personer" som rörde sig i och omkring vårt område nattetid. Alla former av förändringar bör gå via motioner på årsmötet enligt styrelsen. JJ

 
12/8
Slut på sommaren för denna gång.  
Det är kanske inte alla som håller med om detta, men skolan börjar och visst känns luften lite svalare. Dessbättre finns det mycket kvar att göra på våra lotter. Vi är mitt inne i belöningen för allt slit (frivilligt). Skördetid för i stort sätt allt förutom alla bär som säkert finns i frysen eller "saftflaskan" vid denna tid. Som sagt, mycket kvar att göra, då även på gemensamma utrymmen. VÄL MÖTT i morgon lördag 13/8 för arbetsdag 3.  
9/8
Snart slut på sommarlovet  
Det är snart slut på sommarlovet och därmed försvinner de duktiga ungdomar som har jobbat med våra staket i sommar.

Kvartermästare Svensson med sin kompetens hjälper till så att allt blir riktigt gjort.

Några har mailat sina åsikter angående gårdagens inlägg och det är BRA. Det var ju enbart tänkt att väcka lite debatt hur man just kan "öka kompetensen" i vår förening även om vi har gott om duktiga arbetsvilliga medlemmar.

 
8/8
Vårt kösystem till stuga.  
Jag vet inte säkert, men tror att vi är en av få föreningar som har vår typ av kölista. Den fungerar och sköts bra som alla vet. MEN .... skulle det inte vara bra att vid nyrekrytering av medlemmar till stugor och F-lotter få in folk som är beredda att vid tillträdandet kunna bidraga med något som gynnar oss alla. Det verkar ju vara svårt på årsmötet att bara få ihop en kommitté till en fest. Den fest som blir av brukar enligt alla bli toppenkul, och det är ju bra. Jag tror dock det finns mer att göra för att få till en bättre gemenskap i mer "koloniområdesanda". OJ! det blev ett svårt ord som jag knappt själv förstod.

Jag tittade på en INTRESSEANMÄLAN hos Vaxmyra koloniträdgårdsförening i Upplands Väsby och blev nyfiken på deras formuleringar.

  "Uppdrag jag kan tänka mig att utföra för föreningen" och "varför jag vill bli kolonist".

När en stuga /lott blir ledig kontaktar styrelsen (Vaxmyra) folk på kölistan som är intresserade och STYRELSEN fattar beslut om vem som blir den nya medlemmen.

Kanske något att fundera på till nästa årsmöte. Eller?

Väl mött på städdagen lördag 13/8.   JJ

PS!  För övrigt anser jag att Cartago.... nej fel...att vi skall ha "lördagsfika" sommaren 2012.

  Det är fritt fram att tycka här.

  Maila dina åsikter

 
 
 
5/8
Efter arbetet.  
Efter arbetet är det skönt med en vilopaus.

Lövstabladet har utan resultat sökt efter namnet på denna sittmöbel i IKEA-katalogen.

Antagligen inköpt på annat ställe!

Foto: Lisbeth Roxne

 
30/7  
 
Örtagården ..... med liten försäljning.  
Vid Örtagården finns det nu möjlighet att inköpa lite av överskottet i våra land. Pengarna lägger man i mjölkkannan vid ingången till Örtagården.

Kanske det finns möjligheter att få köpa kaffe här eller vid Hultstugan nästa sommar.

Varför inte "Lördagskaffe" ???

Kaffe / tekannan stod redan framställd. >>>>>

   
27/7
Potatis  
Här visar Birgittas dotter Elin stolt upp en extra konstig potatis för "farbror" Inge . Birgitta har som ni väl vet perfekta odlingar utanför stuga 10 men att hon kan klona potatisar så att en enda ser ut som tre visste ni inte. Men hon är ju trädgårdsmästare!
Fotat av Rune W./Stuga 13
 
 
26/7

Funderingar

Kaffe i /vid stugan med funderingar
Alltid lika gott med en kopp kaffe mellan jobben på kolonin. Vid dessa tillfällen finns alltid tid för avkoppling men samtidigt dyker det gärna upp tankar och idéer.

Vid detta tillfälle undrade vi lite till mans hur länge det dröjer innan försäkringsbolagen tar tag i resterna efter bränderna, men även hur det blir därefter på t.ex tomten som var till salu.

Här kommer min (JJ) fundering in om vårt nuvarande system med "stugkö" är det som passar oss bäst. Gösta berättade att han blev "intervjuad" om sin lämplighet att ta över en stuga och "vad han kunde bidraga med" till föreningen.  Detta är ett sätt för rekrytering som verkar bättre i mina ögon och öron. Gösta Svensson var ju inget dåligt val ......

Att få folk till området som kan bidraga till arbete i alla dess former för föreningens bästa måste vara klokt. Med arbete menar jag givetvis inte bara kroppsarbete, utan t.ex styrelsearbete mm, eller varför inte "vår kaffeservering 2012". Jag hoppas det är "högt till tak" i vår förening och fritt fram att tycka till.  Gör det du också och gärna här i Lövstabladet.  Mvh JJ

 

 

 

                                                                         Inget sabotage!

 
 

Stakars lilla äppelträd.

En gren orkade inte med all frukt.

Rasade och drog med sig grenen under.

   
21/7
Kanske något för oss???    Eller ????  
Våra grannar i Hässelby Gård (Hässelbyslotts trädgårdsförening) har inga stugor och därmed ingen el i sitt område, men en stor önskan att få just el till sitt område. Vad göra för detta och trivseln ?? Varje söndag ordnar man "söndagsfika" för att få in pengar för detta ändamål. Blev nyfiken och gjorde ett besök. Vid ankomsten klockan 13.00 var det fullt av gäster och vid 15.30 tiden (då denna bild togs) fanns fortfarande gäster kvar. Bland dessa gäster kände man igen f.d stugägare hos oss.  Jag kan inte låta bli att tänka på hur vi skulle kunna ha det hos oss som har el och fin utrustning i Hultstugan.  Lördagsfika under sommaren ???  Bara en tanke. Mycket trevligt var det i alla fall vid besöket och vi gör gärna om detta.  Dyrt??  Nej!   kaffe med brödfat 30:-.  JJ  
 
Sommarprakt ......  
 
Vi har ett fantastiskt område!

På F- lottsidan finns "Oasen" men dock

alldeles för tom på besökare för det mesta.

Att bara sitta här och koppla av är fantastiskt...

På andra sidan vägen Sinnenas Örtagård ....

Oasen är inte lika fin men tillika rogivande.

Perfekt för medhavd picknick efter besöket i Örtagården eller arbetet på lotten.

   
20/7
Örtagård i Söderköping  
Örtagårdens dag i Söderköping med många besökare. Inte lika fin som vår, givetvis, men ändå trevligt. Lövstabladets mor besökte örtagården och sände dessa bilder. Absolut ett utflyktsmål bara 20 mil bort. Inte bara Örtagården är värt denna resa >> Göta kanal med glasstället "Smultronstället" är riksbekant, men då får man stå i kö.                                                                                         
 
 
 
15/7
Äntligen!  
Nya datorn (knappt 2 år gammal) dog med alla mina program för hemsidearbete. Tungt! Efter en veckas arbete på nätet, att via Tradera, finna just det program jag behöver och inköp av ny dator är det nu fixat i alla fall. Pust!!!!  Det blir dock en mjukstart med en del att lära.  
7/7
Mycket giftig!
Vi ställde en fråga om en växt på tomt 10. Här är svaret. Vi tackar......
Kärmesbuske heter växten som finns på tomt 10. Mycket giftiga bär. Läs om växten som finns bland färgväxter i Örtagården.
Hälsningar Maj-Britt o Margareta

 

6/7
Jättejobb!
Bra jobbat. Kommer att tänka på "Årensningen" i filmen Hedebyborna (Hoppas jag minns rätt)
Nu hoppas vi bara att försäkringsbolaget/en gör sitt jobb snabbt innan sommaren är slut. Polisen verkar ju ha gjort sitt ......
2/7
Vad är detta?
Denna blomma finns hos på tomten till stuga 10.

Den är inte planterad / sådd på platsen.

Någon som vet vad blomman heter?

Sigrid och Per-Olov hoppas på hjälp med detta.

 
Statistik besök på hemsidan under juni (30 dagar)
Månad Unika besökare Antal besök
Jan 2011 409 824
Feb 2011 421 831
Mar 2011 529 939
Apr 2011 551 1003
Maj 2011 543 976
Jun 2011 780 1441

 

Besökare per dag i snitt 46 med en topp på 83 i mitten av månaden.
28/6 Tidningen Västerort
Bambi på besök

Det kom en liten rådjursunge (kid) till min trädgård i dag och gick omkring och pep. Den la sig sedan i skuggan undergullriset och vilade. Låg där flera timmar.

Kidets ögonlock var röda och svullna, det rann ur ögonen. Jag ringde kommunens
viltvårdare. De ska kika på den i morgon om den är kvar. 

Stackarn!

Hälsningar Sylvia

 

 

Idag tisdag kom tidningen Västerort med stort uppslag om bränderna.

Förstasidan och helsida inne i tidningen.

Information från styrelsen och Lövstabladet bakom länken INFORMATION.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25/6
Märklig plats för solros
Kan inte tänka mig att Inge har sått solrosor

i lådan vid fönstret. Märkligt är att solrosen trivs och växer

kraftfullt i detta trånga utrymme.

Kommer den att spränga lådan?

Vi följer utvecklingen med spänning!

Midsommarafton i Riddersviksparken
Som vanligt många (tusen) på plats denna eftermiddag.
Jonny är inte bara en skicklig redaktör han kan odla också. Här visar han och hustrun stolta upp midsommaraftonens skörd av potatis, jordgubbar och smultron
Foto Rune W /S13.   Anm. Tackar för detta > Jonny
23/6
GLAD MIDSOMMAR ?????????????????  Bild på din färskpotatis  ???????????????????????????
Lövstabladet önskar alla en trevlig midsommar med allt som (efter eget behag) tillhör midsommaren. Regn idag men bättre i morgon! Regn före misommar >>Perfekt för potatisen. Jag antar att alla letar efter sin egen färskpotatis i morgon. En bild kanske?
 
Besök på hemsidan >>>> I juni har besöken på hemsidan ökat med 100%.  Hela statistiken i slutet av månaden.
18/6
Arbetsdag med sommarmöte. Besök av brandförsvaret med viktig information.Läs mer samt bilder. Klicka
16/6
Ny brand!
Polisens tekniker på plats Polisen tar nu det som drabbat vårt område på största allvar.

 

De jobbade i stort sett hela eftermiddagen 16/6 med att finna något på brandplatsen som kan leda utredningen framåt. Jag talade med polisen på plats som lät meddela att allt som kan vara intressant bör delges polisen. Ett telefonnummer som går att ringa för tips finns under fliken information.

 

 

 

 

 

 

 

 

12/6
Enligt tillförlitliga källor sågs en flock vildsvin i området mellan skjutbanan och våra stugor natten till 12/6.  Då är det väl bara en tidsfråga innan vi får besök i våra land. HUA HUA!!!!     Uppskattat kaffekalas hos "flaggmäster"
7/6
Ny brand i stuga 50
Styrelsen träffas på ett extra styrelsemöte för att diskutera den uppkomna situationen
6/6
Till alla medlemmar i Lövsta koloniträdgårdsförening:

En stuga i vår koloniförening blev förstörd av brand i husets förråd natten mot 4/6 vid 02.00 tiden. Brandkår och polis var snabbt på plats uppringda av en uppmärksam medmänniska, men branden hade hunnit förstöra stugan. Inga människor kom till skada som tur var.

Polis är inkopplad och rubricerar händelsen som mordbrand. Styrelsen har kontakt med polisen och kommer att vidarebefordra eventuell information.

Medlemmar har ställt upp natten mot 5/6 med nattvandring.

Starkaste rekommendationer att ha fungerande brandvarnare monterade i stugorna + ha uppgraderad fritidshusförsäkring.

Stor medkänsla till den drabbade husägaren.

/Styrelsen
23/5
Alltid lika lärorikt!  En titt i en bikupa vid Kyrkhamn
Ser ni kvartermästare Svensson?
Om ni tittar riktigt noga på bilden ovan ser ni ett bi med en röd prick.

Det är drottningen.

Efter besöket vid bikupan blev det fika med föredrag av Janne Sääf.

Utan bin, dåligt med jordgubbar!  Turligt nog hittar Kyrkhamnsbina upp till vårt område och gör sitt fina jobb.

Varning!  Janne har sett spår av vildsvin på golfbanan. Snart får vi inse att rådjuren bara var en västanfläkt mot en eventuell sommar/ höst med vildsvin.

 

23/5
Detta är inte en F-lott.
Kanske inte vad man vill ha för mycket av.

Vackra är de i alla fall så länge de är gula.

21/5
Ordning och reda....fler fina F- lotter.
19/5
Var brukar regnbågen sluta?
Hoppas vår kanna vid Örtagården blir

en skattkista även i år

16/5
Utsikt över F-lotter
Bakom häcken finns alla våra F-lotter. Många nya odlare finns nu hos oss, och det är kul att många yngre finns i gänget. Något som glädjer Lövstabladet är att det är många som har, som yngre säger, grymt snygga lotter. Ordning och reda inför syn i juni. Några exempel på fina lotter syns på bilderna. Som sagt, det finns många fler......återkommer.